BrottMordfallMystiska fall

11 år sedan kannibalmordet i Skara.

Den 12 November 2010 får larmcentralen in ett häpnadsväckande samtal. Isakin Jonsson, som senare ska komma att bli känd som ”Skara-kannibalen”, säger sig ha mördat sin flickvän, för att sedan äta av henne.

Kannibalmordet i Skara

I en lägenhet i tätorten Skara bor paret Isakin Jonsson och Helle Christensen. Dom båda träffade varandra för ett par år sen och lever ett utåt sett bra och harmoniskt liv. Helle är fembarnsmamma och har tidigare jobbat på ett äldreboende men har på senaste tiden varit tvungen att bli sjukskriven. Vänner och familj är något skeptiska till den mystiske Isakin men får från Helle höra att allt är bra i förhållandet trots att hon upprepade gånger har haft skador och blåmärken. Detta är kannibalmordet i Skara.

Höstkväll i November

Det är en kall höstkväll i November och paret är hemma i lägenheten. Helle har just gjort klart sina åtaganden och gått och lagt sig för att vila på en uppblåsbar madrass som finns i hemmet. Isakin sitter i soffan och dricker en öl. Plötsligt blir Isakins blick svart, han rusar mot köket och återvänder snart med en stor kniv.

Från ingenstans hoppar Isakin på Helle, låser fast hennes armar under sina ben och slår hål på luftmadrassen med kniven. Hon får av panik, Isakins blick är som förbytt. Han han höjer kniven ännu en gång och den här gången hugger han Helle rakt genom luftstrupen, hon avlider inom några få sekunder.

Nästkommande timmar kommer dom mest bestialiska av scener att utspela sig. Isakins tillvägagångssätt efter mordet ska komma att gå till historien som en av dom mest fruktansvärda gärningar i svensk kriminalhistoria.

Helle ligger avliden på den trasiga gummimadrassen när Isakin impulsartat börjar skära av henne huvudet. Med huvudet i handen och rejält nerblodad går han till köket och lägger ifrån sig huvudet på diskbänken. Väl där så dyker en ny tanke upp i hans huvud, tanken på hur människokött egentligen smakar.

Bild: lilartsy – Unsplash.com

Utan någon större eftertanke går Isakin än en gång fram till Helles blodiga lik. Han skär av diverse kroppsdelar som han sedan tar med sig tillbaka till köket. Han tar fram en stekpanna och steker kroppsdelarna för att sedan provsmaka.

Gärningsmannen ringer 112

När det hela är färdigt plockar Isakin lugnt och sansat upp telefonen och ringer till 112. Efter några sekunder får han svar och börjar då metodiskt och detaljerat berätta för larmcentralen vad som har hänt. Polis blir larmad till platsen och framme vid lägenheten kan dom lugnt och stillsamt gripa Isakin. Ytterligare poliser går in i lägenheten och möts av den fruktansvärda brottsplatsen. Det första dom ser är ett huvud liggande på diskbänken och snart påträffas oxå den blodiga kroppen.

Domen faller i Mars 2011 och Isakin döms till sluten rättspsykiatrisk vård. Han bedöms vara svårt psykisk sjuk och kan därför inte dömas till ett fängelsestraff. Under tiden på rätts psyk döper Isakin Jonsson om sig till Isakin Drabbad. Där inleder han även ett förhållande med Michelle Gustafsson, mer känd som ”Vampyrkvinnan”, efter att hon år 2010 knivhögg en man till döds. Förhållandet varade inte länge och Isakin inledde istället ett förhållande med en av vårdarna på anstalten.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button