MordfallNyheter

325 DÖDADE KVINNOR I SVERIGE

De har dödats av sina män, pojkvänner, eller exmän. Flera av dom, med helt besinningslöst våld.

164 BARN HAR UNDER 2000-TALET UPPLEVT MORDET PÅ SIN MAMMA.

Trots det, behåller flera av papporna vårdnaden om barnen. Och vart tredje barn har sin morddömda pappa som vårdnadshavare. De har helt klart diskvalificerat sig som föräldrar.

Så experter kräver nu att lagen ska ändras.

Efter att de har dödat mammorna, och hamnat i fängelse, så kan de fortfarande styra barnens liv och framtid där inifrån. Som barnets vårdnadshavare, kan pappan neka barnet så triviala saker som att gå i en viss skola, spela fotboll, vara listad på en vårdcentral nära hemmet, beställa pass, o s v.

Att en pappa har ihjäl mamman, måste vara det värsta tänkbara för vilket barn som helst.

Chefen för Barnafrid-ett nationellt kunskapscenter för barn utsatta för våld- Moa Mannheimer, tycker att det är skandal att de inte får 100% skydd. De hamnar ju i en beroendeställning.

Hur ska ett barn någonsin kunna känna sig trygg i ett hem med en man som slagit ihjäl mamma…? Det är ju fundamentalt, att få känna sig trygg i sitt eget hem.

För 5 år sedan började man granska de allvarliga problemen kring att barnen tvingas leva med den far som slagit ihjäl mamma.

Dåvarande justitieminister Beatrice Ask, och barnminister Maria Larsson hänvisade då till riktlinjerna som fanns för Socialnämnden, att de ” borde väcka frågan om vårdnadshavande”. Trots det skedde knappt någon förändring för barnen.

Någon tvingande lag ansåg man inte behövdes. En utredning av Socialstyrelsen kom fram till samma sak.

Skribent Marianne H

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Se även
Close
Back to top button