BlåljuspersonalÖvrigt Blåljus

Brist på personal.

Att det råder brist på personal hos polisen är ingen hemlighet. Men vad är det som gör att det är brist? Är det för dåliga löner? Är arbetsmiljön för osäker?

Brist på personal. Trygghet kommer inte av sig själv utan det är något som man jobbar upp tillsammans, varje dag. Men bristen på poliser kan skapa luckor i den tryggheten. Polisförbundet vill höja lönerna för poliser då de anser att dem är för låga. Dem säger att lönerna lär spegla ansvaret som kommer med yrket och det tuffa arbetsvillkor. Sverige behöver fler poliser men det ska vara ‘’rätt’’ människa som antar rollen så får man absolut inte sänka kraven. Man ska kunna öka karriärmöjligheterna. Man ska ha möjligheten att kunna utveckla sig inom sitt yrke utan att behöva bli chef. Polismyndigheten har även kommit på förslaget att införa polisstöd assistenter som ska kunna hjälpa till med det administrativa så poliser ska kunna lägga mer fokus på effektivt polisarbete. 

Under en period mellan år 2015 och år 2019 så lämnade mer än 2100 polisyrket, utan att gå i pension. 

I en artikel från 2019 som Sveriges radio publicerade så skrevs det om att det är ett ansträngt läge på flera håll i landet för polismyndigheten, utredningar läggs på varandra i en hög för att det är personalbrist.

Men ny statistik visar på att det är rekordnivåer av nyanställda poliser. Under år 2020 ökade antalet poliser i samtliga polisregioner. Ökningen tror man beror på att regeringen har satsat på två ytterligare ställen där man kan gå utbildningen, Borås och Malmö.

Nu när antalet poliser ökar i antal så kan närvaron av polisen öka i både glesbygden samt i utsatta områden. Det i sig är en förutsättning för effektiv brottsbekämpning. Brist på personal inom poliskåren har vi helt enkelt inte råd med.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Se även
Close
Back to top button