Mystiska fallNarkotikabrott‎ÖvrigtSexualbrott

Brotten som hittades av en slump

Mannen var misstänkt för narkotikabrott när polisen beslagtog hans mobiltelefon, men vad var det egentligen som polisen hittade? Var det bevis för det misstänkta brottet eller var det något helt annat?

Brotten som hittades av en slump

I november 2020 så blev en man gripen av polisen, han hade flertalet narkotiska preparat på sig. Från början så var det en utredning om ringa narkotikabrott men det slutade som en av Sveriges största våldtäktsutredning.

Brott

De misstänkta övergreppen ska ha ägt rum under år 2019 och 2020.

Den 8 februari 2021 så var Nytorgsmannen med på ett inslag i tv programmet ”Efterlyst”. I det klippet så får man höra att han då var häktad på sannolika skäl för elva stycken våldtäkter och polisen efterlyste då flertalet personer som hade blivit utsatta. Tack vare personliga kännetecken, som tatueringar, så kunde polisen identifiera fler kvinnor som hade blivit utsatta för sexuella övergrepp. Dock så i vissa fall så var det först när kvinnorna blev kontaktade av polisen som de fick vetskap om övergreppen. I filmerna så kan man se hur han har använt sig av en nagelsax för att klippa upp de utsattas byxor för att sedan kunna genomföra dem olika övergreppen. Polisen hittade även en anteckning i hans telefon där han hade skrivit ”Har alltid med en liten sax.” I lägenheten så fann polisen flertalet nagelsaxar.

Nytorgsmannen menade att han filmade dem olika övergreppen för att kolla tillbaka på sen för sin egna njutning.

Dom

Den 21 oktober 2021 så var rättegången avslutad. I från början så stod Nytorgsmannen  åtalad för 24 stycken våldtäkter men han dömdes bara för 7 av de. Domen blev 5 års fängelse samt så ska han betala 1,1 miljoner i skadestånd till de utsatta kvinnor.

Källa:

http://www.polisen.se

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Se även
Close
Back to top button