DjurÖvrigt

Corona hund

Populärt att skaffa hund under Corona

Corona hund

Det har blivit mycket populärt att skaffa hund under Coronas framfart, när många har blivit tvingade att stanna hemma. Många kallar det för Corona hund.

Lite att tänka på

Många satsar framför allt på att köpa en hund från utlandet, då det många gånger är billigare. Men det är viktigt att noggrant kolla hundens bakgrund innan man bestämmer sig för ett köp. Om man inte själv har möjlighet att åka och träffa hunden så se till att få bilder och helst en film på valpens mamma och gärna även pappan om det går. Om säljaren har möjlighet att även ge en beskrivning av föräldrarnas karaktärsdrag är det ännu en fördel. Kolla gärna vilka raser som kan ingå för att veta typ av päls, vilken storlek man kan förvänta sig och om  hunden är av vallhunds-, spårhunds- eller jakthundstyp, gillar mycket motion osv.

Viktigt att göra innan valpen kommer in i Sverige

En viktig detalj att noga kolla upp är att valpen får de nödvändiga sprutorna för att kunna få bli införd i Sverige. Framför allt sprutan mot rabies, som vi absolut inte vill ha in i Sverige! Den kan man som tidigast ge vid 3 månaders ålder. Den kan ges  i en dubbeldos för att förkorta hanteringen något, men sedan måste valpen vänta ytterligare 21 dagar innan den kan resa, för att vaccinet ska hinna ge effekt. Valpen behöver även få de vanliga sprutorna mot valpsjuka, leverinflammation och parvovirus. Den behöver också avmaskas för att må på bästa sätt. En bra uppfödare ser även till att valpen får med sig sin favorit filt, en sele och koppel, och även lite av den mat som den är van vid.
Nu är valpen redo att resa till dig för att förgylla din tillvaro!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Se även
Close
Back to top button