ArtiklarBlåljuspersonal

Den civila polisen

Vem är det, hur blev han det, och vad gör han?

Den civila polisen. Vad gör just en civilpolis?

Tänkte lite kort förklara för er som inte känner till det. Det finns klart mycket att skriva om det här, men jag har valt att det blir en allmän information.

Ni kanske undrar om de har någon speciell utbildning mer än bara polisutbildningen? Ni kanske även har funderat på om det krävs ett visst antal år som yrkespolis?

Låt mig få berätta.

Att arbeta som civilpolis är ingen speciell avdelning inom polisen. Det är mer en benämning för poliser som är i tjänst och är civilt klädda. Så med andra ord kan vilken polis som helst falla under den benämningen.

Många poliser kan t ex jobba som områdespolis och ungefär 50/50 i uniform/civilt. Då har de så klart uniform när de vill synas ute i sina områden och civilt när de behöver spana på t ex narkotikahantering ute i olika områden. Sedan finns det de som alltid arbetar som civilpoliser som spanare, livvakter mfl.

Alla de som gått igenom Polishögskolan med godkänd utbildning kan börja jobba direkt som civilpolis sin första dag, om man har ett civilt uppdrag.

När det gäller utbildning så är det specifika utbildningar till t ex spanare och livvakt men då faller de under just de benämningarna.

http://www.polisen.se

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button