ArtiklarMystiska fallUtrikes

Dramatik på andra sidan gatan

Skrik, polisbilar och ambulans

Dramatik på andra sidan gatan

Jag bor på en relativt lugn gata i ett turistområde på Mallorca. Men det kan ändå bli dramatik på andra sidan gatan. Det finns flera äldre villor och lägenheter här. Bara i vart hörn av gatan finns det restauranger samt ett stort hotell som tyvärr byggde till två våningar för några år sedan och tog bort min vintersol på balkongen.

Mitt emot min balkong finns en villa byggd år 1930 med en takvåning ovanpå. Det var på denna takvåning det oförutsedda hände när jag i lugn och ro satt och njöt av mitt morgonkaffe på min balkong.

Höga skrik

Plötsligt hörs höga rop och skrik från takvåningen. Jag tittar dit och ser mamman och pappan samt en pojke i tioårsåldern ute på terrassen. Pappan springer runt i bara underkläderna och lutar sig över räcket. Pojken springer fram och tillbaka och skriker ”Gör något, stoppa honom.” Mamman försöker ta tag i pappan men lyckas inte. Plötsligt försvinner alla inomhus och bara sekunderna efter öppnas ytterdörren nere på gatan och ut rusar pappan. Efter honom stormar mamman och pojken. Dörren blir lämnad öppen.

Pappan rusar i väg längs gatan men stannar sedan helt plötsligt och sätter sig ner på trottoaren. Jag kan fortfarande se honom och naturligtvis tar nyfikenheten överhand. Vad är det som händer? Där sitter pappan på trottoarkanten med benen ut på gatan. Mamman och pojken står böjda över honom och talar högljutt men jag hör inte vad de säger.

Grannar samlar sig

Snart kommer fler grannar dit också och bara efter en stund ser jag två sjuksköterskor på platsen också. Det ligger en vårdcentral i närheten så jag antar att någon hade gått dit och hämtat dem. Kanske ger de honom något lugnande, jag vet inte.

Därefter ser jag pojken springa tillbaka till den öppna dörren och smäller igen den och springer sedan tillbaka till mamman och pappan.

Polisen anländer

Kanske tio minuter senare så kommer det en polisbil samt en ambulans och mannen läggs på en bår och förs in i ambulansen som kör i väg, men utan blåljusen påslagna.

Poliserna går tillsammans med mamman och pojken och försöker öppna dörren vilket misslyckas.

Jag sitter kvar där med mitt halvdruckna kaffe och följer med spänning utvecklingen. Då tittar plötsligt en av poliserna upp till mig och frågar om jag sett om pappan försökt att hoppa ner från terrassen! Det hade jag ju inte, men berättar allt vad jag hade sett och de tackade för det och strax därpå for de i väg. Ja, inte precis var dag man blir förhörd av en polis från sin balkong.

Mamman och pojken försvann också i väg bort mot centrum. Kanske åkte de någonstans för att hämta en extranyckel för senare på dagen såg jag att de var ute på terrassen.

Till saken hör att några veckor senare kommer pappan tillbaka med ambulans och sittandes i rullstol. Vet inte varför detta, men några veckor senare hände det fler saker, men det är en annan historia.

 

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button