BrottHot

Ett fall som har berört hela Spanien

Ett fall som har berört hela Spanien om hur en separation och hat till den före detta kan leda till ohyggliga handlingar.

Ett äktenskap som gick i kras och med två flickor på ett och sex år inblandade. Skilsmässan är ett faktum och kvinnan har funnit en ny livskamrat. Mannen kan inte förlika sig med detta och hotar kvinnan ett flertal gånger samt sätter in en privatdetektiv för att spionera på sin före detta fru.

Den 27:e april hämtar mannen flickorna på dagis enligt överenskommelse med mamman och hälsar även på sina föräldrar tillsammans med barnen. Därefter försvinner han och barnen.

Mamman anmäler att hennes före detta inte har kommit tillbaka med barnen som han skulle.

Nu blir polisen inkopplad och börjar med sina undersökningar.

Bland annat får de filmbevis samt muntlig information från en hamnvakt. Mannen har kommit med bil till hamnen och fört över flera resväskor, sportväskor och kassar till sin båt. Han var ensam vid detta tillfälle. Därefter har han åkt därifrån och bland annat laddat sin mobil samt fört över en stor summa pengar från ett av sina konton till ett annat.

Mitt i natten lämnar han hamnen och enligt filmkameror har han ensam gått ombord på båten. Samma natt får före detta frun ett samtal där mannen meddelar att hon ska aldrig mer få se vare sig barnen eller honom.

Nu intensifieras sökandet och även en internationell efterlysning utgår. Stor insats med helikopter, båt och sjöräddning. Då finner man den övergivna båten drivande i havet samt en barnstol som flyter i vattnet. I båten hittas spår av blod vilket visar sig vara från mannen.

I maj månad sätts det in än fler resurser med bland annat ekolod och en marinrobot och undersökningsområdet vidgas. Det är då man hittar en syrebehållare samt ett lakan på havsbottnen.

Sökningarna fortsätter under försvårande förhållanden men som resulterar i upptäckten av två sopsäckar omlindade med ankare, kedja och rep. Den ena sopsäcken är sönderriven och tom medan den andra innehåller kroppen av den äldsta flickan. Sökandet fortsätter för att hitta den yngsta flickan samt även pappan men utan resultat och slutligen måste räddningsarbetet ställas in.

Rätten har fastslagit att pappan tog livet av sina döttrar och därefter tog sitt eget liv. Men ändå verkar det märkligt i och med hans överföring av en stor summa pengar samt att han laddade sin mobil att han därefter skulle ta livet av sig.

Det är nog många som anser att han tog livet av den äldsta flickan eftersom hon var så pass gammal och förstod och kunde komma ihåg händelsen. De anser att han fick hjälp av någon och har flytt utomlands med ettåringen för att börja ett nytt liv med henne.

Då ettåringens och pappans kroppar aldrig hittades kommer mamman för alltid sväva i det ovissa. En grym och hänsynslös händelse som bygger på hat och hämnd. En mamma vars liv har fördärvats och aldrig kommer att bli återställd från denna omänskliga sorg och saknad.

Fotnot: Uppgifter från diverse spanska nyheter på nätet samt teve.

 

polisen.se

 

 

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button