ArtiklarÖvrigt

Förväntningar på det nya året

När allt inte går som planerat

Nya tider

Under tiden runt ett nyårsfirande är det många som gör upp planer och förväntningar på det nya året. Fulla av optimism och idéer går människor till verket. Det nya året ska bli startskottet för ett nytt och bättre liv. Så har det också blivit många gånger. Men det gäller att tänka ut reservplaner. Om inte det ursprungliga tillvägagångssättet fungerar så måste det finnas andra vägar att gå. Allt för att göra risken för besvikelse så liten som möjligt.

Förväntningar på året

Det är till exempel riskabelt att vara egen företagare. Ibland har den som sett sin egenhändigt uppbyggda rörelse sakta men säkert gå i konkurs helt enkelt inte stått ut. Följderna har blivit stora och svåra utbrott av frustration och besvikelse som i sin tur drabbat företagarens familj. Förväntningar- inom rimliga gränser- är en positiv sak som ger energi när vardagen känns grå och enahanda. Men i för stora och orimliga proportioner kan hopp om framtiden leda till tråkigheter.

För de anhörigas skull

Den som tar stora risker och startar osäkra projekt menar ofta att det är för familjens skull. Vardagen kostar mycket pengar och för att tjäna tillräckligt måste man ta risker. Följden kan lätt bli gräl om att mannen eller kvinnan arbetar så mycket att ” vi hinner ju nästan aldrig ses”. Åsikten ” Varför frågade du inte vad vi tyckte innan du gjorde så här? ” förekommer också ofta. De ljusa tankarna på en framtid med mycket pengar och få bekymmer riskerar att helt hamna i skuggan av det oväntade, och misslyckade, resultatet.

Vägvisare, Vägpunkt, Hoppas, Hopplöshet, Depression

Bild: Pixabay.com

I sådana här situationer kan det välkända uttrycket att ” lagom är bäst”  bli räddningen. Så länge insatserna, vad gäller förväntningar på det nya året är rimliga, kan drömmen faktiskt gå i uppfyllelse. Med lite kreativt tänkande och några timmars arbete varje dag så kan affärsidéer bli lönsamma och egna företag blomstra. Då är det värsta tänkbara scenariot trots allt inte så hemskt. Lite bortkastad tid och en mindre ekonomisk förlust är något som det går bra att leva med. Men att sätta hela hushållets framtid på spel är sällan en god idé. Om det blir nödvändigt så ska hela familjen vara överens och alla måste vara medvetna om vad som kan ske.

En bra början

Många viktiga framsteg genom åren har handlat om förbättring. Glödlampan skapade bättre belysning i hemmen och dammsugaren underlättade städningen enormt. Du som vill bli känd bland allmänheten och lyckas med en stor plan bör också tänka på just förbättringar. Det är någonting som, ofta efter en viss tvekan, slutligen blir väldigt populärt. Människor tycker om att se sin vardag underlättas. Kanske kan du göra livet lättare för den som lagar mat? eller underlätta trädgårdsmästarens arbete? Med lite fantasi kommer du längre än du kanske tror. Långhelgen ger tid till eftertanke. Passa på att slå dig ner och tänka på vad du kan göra för att det nya året ska bli så bra som möjligt. Kanske är det just du som blir rik och berömd nästa år?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button