BrottGängkriminalitetMordfall

Han blev bara 19 år gammal

Han var bara 19 år gammal när han sköts ihjäl i Stockholm. Ytterligare en mamma som fäller sina tårar för att hon har förlorat sin son, förlorade hon sin son på grund av gängvåldet?

Den 5 september 2002 så föddes Nils Kurt Erik Einár Grönberg i Stockholm, idag mest känd som Einár. Han var en svensk artist samt låtskrivare. Einár var bara 16 år gammal när han slog igenom med sin singel ‘’Katten i trakten’’. Musikvideon på youtube har över 8,7 miljoner visningar i skrivande stund. Den låten har även legat på förstaplatsen på  Sverigetopplistan i tre veckor. Han blev bara 19 år gammal.

2019 så fick Einár P3-Guld priset för årets låt, ‘’Katten i trakten’’. Hans debutalbum kom senare under det året. Även under år 2020 så vann han priser, denna gång så vann han på Grammisgalan i kategorierna ‘’Årets nykomling’’ samt ‘’Årets hiphop’’ för albumen ‘’Första Klass’’ och även ‘’Nummer 1’’. 

(Bildkälla: Pixabay.com. Bullets.)

Den 21 oktober 2021 så inkom det ett larm till polisen gällande en skottlossning i Hammarby sjöstad. Räddningspersonal kom snabbt till platsen och började att utföra HLR men personens liv gick inte att rädda. Det visade sig att den skjutne var Einár, senare skulle det visa sig att han hade blivit skjuten på cirka en och en halv meters avstånd. Man har kommenterat detta som att det var en ren avrättning, varför detta hände kan man inte svara på. 

Under Einárs sista tid i livet så levde han med en hotbild riktad mot sig, han levde med skyddad identitet. Detta på grund av en tidigare kidnappning. Bara dagarna innan han blev skjuten så riktades det dödshot mot honom via sociala medier. Han blev bara 19 år gammal.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button