BrottStölderUtrikes

Hej tomtegubbar

tomtemask, julhandel, rån

Hej tomtegubbar

HO HO HO hojtar gemytlige tomtefar och överräcker färgglada paket till förväntansfulla barn eller …

I USA år 2016 den 23:e december i Memphis City i Employers Credit Union på Elvis Presleys Boulevard vid tiotiden på förmiddagen så överraskas besökare och personal av ett trevligt besök. In kommer en man med tomtemask och önskar alla en fröjdefull jul och berättar om julens budskap. Han har även med sig godsaker som han generöst delar ut till alla och envar till förnöjelse för de besökande.

Går fram till kassan

Då alla fått del av både godis och julhälsningar går tomten fram till en av kassörskorna och lämnar över en lapp till denna. På lappen ser kassörskan att tomten ber om att hon ska ge honom alla pengar som finns i kassan. Kassörskan gör som hon ber ombedd.

Ute på gatan

Ute på gatan väntar ingen släde med renar och bjällerklang utan tomten går lugnt ut på gatan. Där tar han enligt bevakningskamera av sig tomtemasken utan att avslöja sin riktiga identitet enligt senare kontroll av bilderna. Han försvinner nerför Reines Road och blandar sig med alla gående som är ute och julshoppar.

Fröjdefull jul

Hur han lyckades få kassörskan att ge honom pengar bara genom att lämna fram en lapp vet jag inte. Inget pistolhot fanns med i bilden. Rånet var i alla fall inte brutalt då ingen kom till skada. Julstämningen fick väl sig kanske en törn och kanhända att många  började fundera på om de verkligen skulle våga ha en jultomte i sina hem på julafton.

 

Källa:

https://www.insideedition.com/

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Se även
Close
Back to top button